Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Hayvan İnek Mıknatısı Ne işe Yarar? Rumen Mıknatısı ve Diğer Çeşitleri

hayvan inek mıknatısı rumen japon mıknatısı

İnek Mıknatısı ve Rumen İşkembe Mıknatısı Nedir Neden Kullanılır?

İnek , Rumen veya Japon mıknatısı olarak bilinen mıknatıs çeşitleri özellikle süt ve besi inekleri için kullanılan bir aparattır.

İnek ve benzeri yetiştirilen hayvanlar doğada doğal ot veya yem ile beslenmeleri boyunca yedikleri herşeyi çiğnemez ve doğrudan yutarlar bu sırada insanların atıkları kaynaklı çok sayıda metal obje yutarlar. Bunların içinde, talaşlar, çiviler, vidalar ve diğer metal kalıntıları mevcuttur. Bunların bazılarını özellikli sivri olmayanları vücut atmayı başarırken bazıları da mideye özellikle de retikulum bölümüne saplanarak zehirlenme , enfeksiyon ve başka hastalıklara sebep olabilmekte, hastalık başka organlara yayılabilmekte ineğin verdiği süt verimini düşürmekte , büyüme hızı ve et miktarını azaltmakta hatta bazen ölümüne bile yol açabilmektedir.

Bu nedenle veteriner veya sahibi tarafından uygun görülmesi durumunda hayvanlara tedbiren mıknatıs yutturulmaktadır. Bu önlenme amaçlı yapılır hastalanma sonrası faydası olmayacaktır. Yutturulan bu mıknatıs keskin köşeli olmayıp mideye giren metal objeleri üzerinde toplayarak mideye saplanmasını engeller ve ineğin bu nedenle hastalanması ihtimalini düşürür.

Bu mıknatıslar veteriner veya inekler konusunda bilgi sahibi bir uzman tarafından, ilaç ve mıknatıs yutturma sondası vasıtası ile hayvana yutturulur. Mıknatıs yutulduğunda işkembe diğer ismi ile Rumen adı verilen bölgeye yerleşir ve çekim gücü sayesinde yutulan metal objeleri üzerine çekere bir arada güvenli şekilde toplar.

 

rumen mıknatısı

(İşkembe) Rumen Mıknatısı Çeşitleri

Kafesli ve Tüp tipinde iki çeşit Rumen mıknatısı ithalatı yapmaktayız.

Kafesli tipinin dışında  plastik ABS kafes olup mıknatıslar içinde bulunmaktadır. Keskin köşelerden arınmıştır.

Tüp tipi ise paslanmaz çelik blokların arasında sıralı ferrit mıknatıslar bulunur, paslanmaz çelik baş ve son kısmı hayvanın daha rahat yutabilmesi ve konumlandığı bölgede zarar vermemesi için oval tüp tipindedir ve keskin köşe içermez.

Bu ürünlerimizi sitemizden sipariş edebilir, rumen inek mıknatısı toplu satış için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Ürünlerin sipariş bağlantı linklerini aşağıda paylaşıyoruz: 

Japon Mıknatısı Tüp Tipi Krom Rumen Mıknatısı

Kafesli Tip Rumen Mıknatısı İnek Mıknatısı