Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

En güçlü mıknatıs çeşitleri Gauss değerleri N52 Neodyum mıknatıs diğer mıknatıs çeşitleri güçleri

neodyum mıknatıs d30x10 mm 0701

En güçlü Mıknatıs Hangisidir?

Neodyum mıknatıs çeşitleri 1985 yıllarında üretilmeye başlayan en güçlü mıknatıs çeşitleridir. Nadir metallerden Neodyum ve praseodyum elementlerinin birlikte kullanımı , demir ve bor katkısı ile üretilirler. Özel çeşitleri dışında yüksek sıcaklıkta kullanımı uygun olamamakta ve özelliğini yitirmektedir. Bu mıknatıs çeşitlerinin de kendi içinde güç ayrımı bululnmaktadır. Bu gücü içerisindeki Neodyum ve prasedyum elementlerinin kullanım yüzdesi, üretim sırasındaki tane boyutları ve ısıl işlemler ve diğer katkı malzemeleri ile ayarlanır.

N52 Neodyum mıknatıslar

Neodyum mıknatısların ekonomide kullanılan ve ekonomik olarak çok üretilebilen tipleri içerisinde güç olarak n fazla olanı N52 neodyum mıknatıs çeşitleridir. Aslında bilinenin aksine N35 neodyum mıknatıslar da çok güçlüdür ve gücü neredeyse tüm uygulamalarda kullanılabilecek seviyededir. Kağıt üzerinde N52 neodyum mıknatısların toleransları  %50 ye yakın daha yüksek güçte olmasına rağmen gerçek hayatta bu güç farkı %20 seviyesindedir.  N35 neodyum mıknatıs çeşitlerinin  önemli bir özelliği de fiyat performans oranında en etkili olmasıdır. N52 neodyum mıknatıs çeşitler sadece bir miktar daha güçlü olmasına rağmen misli ile daha yüksek maliyet ile üretilebilmektedir. N35 neodyum mıknatıslar yüksek oranda minimum olması gereken güçlerin çok üzerinde üretilirler. Güvenlik payı için tolerans aralıkları geniştir. Bu nedenle aslında N35 neodyum mıknatısların güç seviyesi çoğunlukla N52 seviyesine çok yakın hatta bazı durumlarda toleransları içerisindedir. Kesin olarak N52 ihtiyacı olmadıkça N35 sipariş edilmesi hem ekonomik anlamda hem de kaza riskleri açısından çok daha uygun olacaktır.

Bu durumu çok sayıda firma değerlendirerek n35 olarak almış oldukları malzemeleri n52 ismi ile satışa sunabilmektedir. 

Ekonomik olmayışı nedeni ile n52 neodyum mıknatıs çeşitleri stoklu olarak tutulmaz ve sadece özel taleplere istinaden ithal edilmektedir. 

 

 

mıknatıs gauss ölçüm

Mıknatıs Gauss değeri nedir Nasıl Ölçülür ?

Gauss , manyetik alan şiddeti birimi olup bir mıknatısın spesifik bir gauss değeri gibi bir şeyden söz etmek doğru olmaz çünkü mıknatısın gauss şiddeti diye bir kavram yoktur. İki ayrı mıknatısın veya bir mıknatısın diamanyetik veya paramanyetik herhangi bir objeye karşı manyetik etkisinin birimidir. Bu değer mıknatıs et kalınlığı, cinsi, mıknatısın tutunacağı diğer objenin tipi, et kalınlığı ve cinsi gibi etkilerle değişmektedir. 

Ülkemizde bu konuda mıknatısın gauss değeri olarak verilen bilgi yanlış olup aslında  Residual Flux Density (Br) değeri yazılır ve bu değer ebattan bağımsızdır ve bu şekilde belirtilmektedir.

Ferrit , neodyum, şerit Mıknatıs gauss değerleri tablosu aşağıda paylaşılmaktadır.

mıknatıs gauss ölçüm

Neodyum mmıknatıs çeşitlerini sipariş için aşağıdaki linke tıklayabilrisiniz:

Neodyum mıknatıs Çeşitleri