Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Yumusak Demir ve Demir Folyo nedir ? Mıknatıs Tutan Folyo Çeşitleri

miknatistutandemir folyo

Yumuşak Demir veya Demir Folyo Nedir ? 

Yumuşak demir veya demir folyo isimleri ile bilinen magnet türü, tıpkı magnetler gibi görünen ve esnek yapıda olan, üzerine baskı yapılabilen veya pvc, yapışkan , folyo ve kağıt gibi malzemeler lamine edilebilen tabaka veya rulo formundaki malzeme tipidir. Ürün demiroksit çeşitlerinin tozlarının veya manyetize edilmemiş baryum ferritlerin yumuşak tip plastik içerisine aglomere edilmesi ile ekstrüzyon yöntemi ile üretilmektedir. Ürün aynı magnetler gibi görünür fakat kendisi mıknatıs değildir. Ancak mıknatısların tamamı bu ürün üzeri tutunabilir. Özellikle tabaka ve levha magnetler çok etkili performans ile tutunma sağlarlar.

Yumuşak Demir ve Demir Folyo Çeşitleri Nelerdir ? Nerelerde Kullanılır? 

Yumuşak demir olarak isimlendirilen magnet tipi, üzerine silinebilir film kaplanarak manyetik yazı tahtalarında kullanılabilir. Üzerine baskılı kağıt veya folyo sıvanarak manyetik oyunlar , reklam veya eğitim materyalleri üretilebilir. Ürün ön tarafına baskı arka tarafına da yapışkan lamine edilebilir. Bu sayede arka tarafı bir duvara veya bir yüzeye yapışkan  ile sabitlenirken ön tarafı manyetik bir yüzey olur.

Bu şekilde üretilen ürünlere birkaç örnek vermemiz gerekirse,

Magnetlere kıyafet, yüzeye de ortam ve insan baskısı yapıldığında magnet kıyafet materyaller insan üzerine giydirilir gibi tutturulabilir.

Diğer bir kullanımı, hafif magnetlerin magnet eğitim materyalinin tutundukları bir magnet panosu olarak kullanılabilir.

Üzerine beyaz kağıt ve silinebilir film kaplanarak manyetik yazı tahtası olarak kullanılabilir.

demir folyo yumuşak demir

Yumuşak Demir ve Demir Folyolu Ürünler Toplu Satış

Matbaa veya üretici olarak yumuşak demir veya demir folyo baskısız ham şekilde almak isterseniz aşağıdaki bağlantıdan çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Yumuşak Demir Folyo

 

Baskılı olan materyallerimiz :

manyetik eğitim ve mıknatıs tutan yazı tahtası çeşitleri