Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Magnet Kesimi Nasıl Yapılır Nasıl Kesilir Özel Ebatlı ve Şekilli Magnet Üretimi

magnet kesimi

Özel Ebatlı ve Şekilli Magnet Kesimi Nasıl Yapılır?

Yazımızda yapışkanlı veya yapışkansız tüm tabaka veya rulo magnetler için özel ebatlı ve şekilli magnet kesimi nasıl yapılır ? Yönteme , ihtiyaç miktarına ve maliyete göre mukayese ederek bilgilendirme yapmayı, amaçlıyoruz. 

İlk olarak magnetin kesim şekline göre farklı inceleme yapmamız gerekiyor. Özel şekilli, yuvarlak, oval kesim yapabilmek için ayrı inceleme magnetler tabaka veya plakalar şeklinde A4,  A6, ve diğer tüm dikdörtgen veya kare şekilli kesimler için ayrı inceleme yapıyor olacağız.

Düz Magnet Kesimi Kare, Şerit veya Dikdörtgen Magnet Kesimi

Düz magnet özel ebatlı kesimleri için makas, falçata, el giyotini, otomatik kağıt giyotini, bıçaklı pres kesim , sürgülü giyotin gibi çok fazla seçenek bulunur bunların birkaçı avantajları ile öne çıkmaktadır. Fakat her yöntemin birbirine göre de avantajları ve dezavantajları bulunur.

Falçata ile magnet kesimi, Bir cetvel yardımı ile falçatanın kesiği atacağınız yer düzlenir ve falçata ile kesim yapılır. İnce magnetlerde kolay, kalın olanlarda ise zor bir yöntemdir. İnce olanlar için düz falçatalar. Kalın magnetler için pizza kesim bıçağı gibi döner buçaklı kumaş kesim falçataları daha etkilidir.

El giyotini ile magnet kesimi için giyotin cetvelinde önce en sonra boy ölçülerek doğrama yapılır. Her aşamada ölçülmesi veya kılavuz konulması gerekir. Orta hızda bir yöntemdir. İnce levhalar birkaç yaprak birden aynı anda kesilebilir. Otomatik kağıt kesme giyotinleri ilk maliyeti yüksek bir yöntemdir. Magnetler bıçakları zamanla köreltebilir. Ancak çok sayıda magneti tek seferde kesebildiğinden çok minik olmayan parçalar için en hızlı ve en ekonomik düz kesim yöntemidir. Sürgülü giyotinlerin ilk maliyetleri orta, kesim hızları düşüktür. Büyük ebatlı veya geniş rulo magnetler için tercih sebebi olabilir.

Bıçaklı magnet kesimi ise düz kesimler için genellikle tercih edilmez. Hızlı bir kesim yöntemi olmasına karşın az adet kesimde bıçak maliyeti nedeni ile yüksek maliyet çıkar. Çok adet için ve özellikle küçük parçalı kesimler için idealdir.

Aşağıdaki görselde Falçata , El giyotini, Matbaa Otomatik Kağıt Giyotini , Sürgülü giyotin , Bıçaklı Kesim gibi 5 farklı yöntemi, İlk Maliyet , Hız, İş Güvenliği, Az Adette Maliyet ve  Çok Adette Maliyet olarak 5 üzerinden puanlandırdık.

magnet kesim yöntemleri 2

Düz Şekilli Kesimli Kesilmiş Magnet Satışı

Ebatlanmış magnet ihtiyaçlarınız için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Stoğumuzda çok sayıda kesimli düz ebat çeşidi bulunur. Yüksek adet veya devamlı kullanımlarınız için sizlere özel ebatta malzeme ithal edebilir veya burada kesim yapabiliriz. Çok düşük adetler için özel kesim yapamıyoruz sadece stoklu çalışılan kesimli magnet çeşitlerinden sipariş edebilirsiniz. Yüksek adet ihtiyaçlarınız için ise bizlerle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.

Hazır stoklu düz kesilmiş magnet satış linki aşağıdadır.

Özel ebatlı kesilmiş magnet çeşitleri

 

 

Özel Şekilli, Oval veya Yuvarlak Magnet Kesimi

 

Özel şekilli veya yuvarlak kesim yapılacak magnetler için iki yol vardır. Biri matbaa preslerinde veya pedal kesim bıçaklı kesim, diğeri ise plotter veya masa kesicilerde yapılabilecek bilgisayar destekli kesimdir.

Düşük adetler için plotter ve masa kesiciler daha avantajlıdır fakat bu makineler sadece ince magnetleri kesebilirler. Kalın magnetlerin özel kesimi için yine preste bıçaklı kesim yapılması gerekecektir. 

Sadece düz kesim + köşelere ovallik kazandırmak gerekirse, düz giyotinde kesim + köşe radius verici makaslar kullanılabilir. Bu makaslar kenar yuvarlamak için satılır ve düşük maliyetlidir. Her ne kadar düşük maliyetli olsa da ekstra bir işlemdir ve zaman harcatır bu nedenle işçilik maliyetini yükseltir.

Mıknatıs Özel kesimde orta ve yüksek adette öne çıkan en önemli kesme yöntemi bıçaklı kesimdir ve fiyatı 50-100 USD aralığındaki bıçakların yapıtırlmasıdır. Bu kesim yöntemi küçük parçalar için ideal olmasına karşın parçalar arasında çok fire verilmektedir.

 

magnetsekillikesim