Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Fishing Magnet Güçlü Neodyum Pot Mıknatıslar ile Avcılık

fishing magnet mıknatıs avcılık

Fishing Magnet Güçlü Neodyum Pot Mıknatıslar ile Avcılık

Son yıllarda fishing magnet adını verdikleri güçlü neodyum mıknatıs çeşitleri kullanılarak özellikle geçmiş kalıntıların çok olduğu, kanal, deniz, köprü altı gibi bölgelerde güçlü neodyum mıknatıslara kanca ve halat takılarak avcılık veya daha çok bilinen ismi ile balıkçılık yapılmaktadır.

Çok sayıda Dünyaca ünlü youtuber ve influencerlar bu konuda detaylı çalışma ve videolar çekerek spor olarak düşünülen bu uygulamanın çok popüler hale gelmesini sğalamışlardır.

Bu uygulamada doğal olarak oluşan malzemeler aranmazlar.  Daha önceki yıl veya dönemlerde yaşamış insanların istemeden düşürdükleri veya kaybettikleri, çöp olarak istemli şekilde attıkları manyetik özellikli nesneler güçlü mıknatıslar yardımı ile rastgele atışlarla tutularak çekilirler.

fishing magnet

Fishing Magnet , Mıknatıs ile avlanma Nerelerde Yapılabilir?

Mıknatıs ile düşürülmüş nesnelerin yakalanıp bulunması için en uygun yerler aşağıdaki gib isıralanmıştır;

Kanal, akarsu veya derelerin köprü geçişleri, İnsan kalabalığının olduğu kanal veya dereler, Plajlar ve işlek deniz kıyıları, savaş kalıntıları için savaş bölgeleri ve eski askeri geçiş noktaları

Pot Mıknatıs ve Fishing Magnetler ile Neler Bulunur ve Çekilebilir ? 

Neodyum mıknatıslar genel kanının aksine sadece manyetik malzemeleri çekerler. Daha detaylandırmak gerekirse, altını çekmezler. Bozuk paraların da çoğunu çekmezler, bu ülkemiz için tamamını kapsamaktadır. Türkiye’de metal paralar bakır, çinko alaşımı olan pirinçten ve bakır nikel ve çinko alaşımı olan alpakadan üretilirler bu sebeple mıknatıs metal parayı ve altını çeker mi ? sorusunun cevabı ülkemizdeki hiçbir metal parayı mıknatıs çekmez.

Bazı ülkelerde bozuk paralar paslanmaz çeliğin manyetik bir çeşidi (430 kalite) veya demir üzeri kaplama olarak üretildikleri için internette mıknatısların çekilip toplandığı görüntüler bu ülkelerin bozuk paralarına aittir.

Pot mıknatıs altını veya gümüşü çeker mi sorularının cevabı ise, altın ve gümüşü çekmemesine rağmen, eğer altın ile birlikte kullanıldıysa altınların içine konduğu teneke kapları, altınların bağlandığı demir çelik üzeri kaplama zincir ve künyeleri, veya kulpları çekebilirler.

Yine de fishing magnet akla geldiğinde değerli metaller birinci planda olmayacaktır.

Bulunabilecek malzemelerin değerleri şu şekilde sınıflanabilir,

Hurda değeri olan malzemeler (Çekilen malzemelerin en değersiz olanları bile0.4 Dolar/ kg hurda değeri bulunur ve herhangi bir hurdacı tarafından bu fiyatlar ile nakit şeklinde alınabilir.)

Tarihi değeri olan malzemeler

Antika ve koleksiyon malzemeleri

Eski alet araç, bisiklet  veya motorlar

magnet ile avcilik

Mıknatıs ile Avcılık yasal mıdır?

Çoğu ülkede serbest olan bu uygulama masum bir işlem olmasına, çevreye zarar vermemesi , aksine temizlik yapılmasına rağmen, define arama maksadı ile yapıldığında mevzuatlara göre izin alınması şartı ile yapılması gereken bir işlemdir. 

Fakat bu uygulama özel şikayetler haricinde masum ve zararsız görüldüğünden genellikle sorgulanmaz ve işlem yapılmaz. 

Bu durum, sit alanları veya koruma altına alınmış eski savaş bölgelerinde çok farklıdır ve izin alınmamış olması durumunda kolluk kuvvetleri ile sorun yaşanmasına, mıknatısların ve malzemelerin alınması ve işlem yapılması gibi sonuçlara neden olabilir. Buna örnek olarak Çanakkale bölgesini verebiliriz. Çok sayıda savaş kalıntısının bulunduğu bu bölge koruma altında olup devamlı olarak kontrol edilir. Kazı yapılmasa bile buradaki kalıntıların izinsiz aranıp toplanmasına müsaade edilmez.

 

Pot Mıknatıs ve Fishing Magnet Çeşitleri Ne kadar Ağırlık taşır ? ne kadar Uzaktan Çeker ?

Fishing magnet çeşitleri oldukça fazladır. 5 kg çekenlerden tonlarca çekişi olanlara kadar sınırsız çeşitte pot mıknatıs üretilebilir. Bazıları endüstriyel parçalar veya gemi parçalarını taşırken bazıları ise fishing magnet için üretilirler.

Mıknatıslar büyüdükçe çekim güçleri artıp manuel amatör kullanım için tehlikeli hale gelirler. Bulunan malzemelerin mıkantıs üzerinden ayrılması sırasında gerekli tüm tedbirler alınmalı, çocuklara kesinlikle verilmemeli ve dikkatli kullanılmalıdır.

Tesir uzaklığı ise mesafenin karesi ile ters orantıldır. Bu nedenle mıknatısın atıldığı bölgeden uzak bir bölgedeki objelerin çekilmesi beklenmez. Farklı noktalara atılıp veya sürüklenip objelere teması amaçlanmalıdır.

 

 

Fishing Magnet Pot Mıknatıs Çeşitleri Nerede Satılır Nereden Alınır ? 

Çok sayıda pot mıknatıs çeşidini ithal eden firmamızdan bu ürünleri temin edebilirsiniz.

Satış ilanlarımıza ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Pot Mıknatıs Fishing Magnet Çeşitleri