Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Magnet Folyo ve Naturel Tabaka Mıknatıs Magnet Çeşitleri

magnet folyo levha mıknatıs üretimi

Magnet Folyo Nedir Nasıl Üretilir ?

Magnet folyo yani diğer adı ile naturel magnet veya tabaka mıknatıs çeşitleri, baryum ferrit veya stronsiyum ferritin, küçük tanecikler halinde aglomere edilip yumuşak tip plastik malzemeler ile birlikte ekstrüze edilmesi ile üretilir. 

Magnet folyoların üretim teknolojisi şerit mıknatıs çeşitleri ile benzerlik göstermektedir. Şerit mınatısın geniş hali olarak nitelendirilebilir. Ekstrüzyon sonrası ortaya çıkan malzeme mıknatıslı değildir fakat mıknatıslanma için uygun duruma gelmiştir. Sonrasında büyük baralar ile kurulan mıknatıslayıcılar ile malzemeler şoklanır ve magnetler kullanıma hazır hale gelir.

magnet folyo levha mıknatıs üretimi

Magnet Folyo Çeşitleri

Üretimden çıkan ve kutuplanma işlemi tamamlanan ham magnet ruloları, siparişe özel şekilde rulo olarak sarılmaya veya tabaka olarak kesilmeye gönderilir.

Bazı durumlarda müşteri tercihi bir yüzey veya iki yüzeyde kaplama olması şeklindedir. Yüzeyi kaplı magnet çeşitlerini yazının devamında yer veriyoruz.

 

Beyaz PVC Kaplı Magnetler

Magnetlere sıvama veya özel baskı türleri uygulanacaksa, ham magnetlerin koyu siyah rengi bu baskıların aydınlığını azaltabileceği için özellikle profesyonel çalışmalarda naturel magnet üzerine ince pvc film kaplanır ve pvc kaplı magnet folyolar tercih edilir. Baskı folyosu pvc kaplı bu yüzeye sıvandığında iyi sonuçlar ortaya çıkarır. Bu nedenle reklam sektöründe veya  Araç magneti üretiminde bu mıknatıs tipleri kullanılır.

Beyaz PVC kaplı magnet ebat ve çeşitlerimize aşağıdaki linkteki sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Renkli Magnet Çeşitleri

Beyaz uygulama gibi bazen renkli magnet çeşitleri tercih edilmektedir, bu durumlar için renkli ince pvc çeşitleri magnetlere lamine edilir. Ürünün üst tarafı renkli pvc alt tarafında ise magnet tarafı kalır.

renkli magnet çeşitleri

Yapışkanlı Magnet Çeşitleri

Magnet folyo çeşitlerinden bir diğeri ise arkası yapışkanlı magnet çeşitleridir. İhtiyaç duyulduğu alanda mıknatısların arkası yapışkanlı olması isteniyorsa arkası yapışkanlı magnetler kullanılır. Bu sayede tek tek bant kullanımı veya yapışkan laminasyonuna ihtiyaç duyulmaz. Bu ürünlerin ebatlanmış bazı ebatlar hazır olarak stokta bulunabilmektedir. Bulunmayan özel ebatlar için biz veya matbaalar kesim yapabilirler.

Arkası yapışkanlı magnet çeşitlerini aşağıdaki linklerimizden bulabilirsiniz:

Arkası Yapışkanlı Magnet Çeşitleri

yapışkanlı tabaka magnet

Yazılabilir Silinebilir Yüzeyli Magnet Çeşitleri

Bazı magnetlerin ise üzerlerine beyaz pp veya pvc tabaka onun da üzerine özel silinebilir PET film lamine edilir. Ürünler bu şekilde maksimum koruma seviyelerine ulaşmaktadır.

Yazılabilir magnet çeşitlerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

yazılıpsilinebilirmagnet