Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Neodyum Mıknatıs ile sonsuz enerji üretilebilir mi? Tek Kutuplu Mıknatıs var mıdır?

Neodyum miknatis ile sonsuz enerji uretmek

Neodyum mıknatıs ile sonsuz enerji üretimi mümkün müdür ? Tek kutuplu mıknatıs var mıdır ?

Neodyum mıknatıslar, geleneksel diğer tüm magnetlere devir atlatan güçlü manyetik alana sahip önemli bir malzemedir. Aşağıda detaylı olarak tartışacağımız sorunun ön cevabı tek kutuplu mıknatıs yoktur ve ne yazık ki sonsuz enerji üretilemez.

Neodymium mıknatıslar Elektrik-elektronik, yüksek verimli motor ve alternatörler , sensörler gibi ürünlerde çığır açmış olup  mekanik enerjinin elektrik enerjiye yüksek verimde dönüştürülmesinde ve aynı şekilde elektrik enerjisinin yüksek verimle kinetik enerjiye dönüşmesini diğer magnetlere göre çok daha verimli olarak sağlamaktadır.

Mıknatıs ile sonsuz enerji elde edilebilir mi?

Olmayan bir enerjinin üretilebilmesi ne yazık ki mümkün değildir. Sadece bir enerjiyi diğer enerjiye dönüştürülmesini yüksek verimde sağlayabilirler. Bunun olabilmesi için tek kutuplu mıknatıs olması gerekmektedir.

Tek kutuplu mıknatıs

Tek kutuplu mıknatıs üretilebilmesi fiziksel olarak mümkün değildir. Magnetin prensibinde iki ayrı kutup oluşturması bu sayede kararlılık sağlaması yer almaktadır. Bir mıknatısı ne kadar ve neresinden keserseniz kesin kesilmiş hali de aynı anda çift kutuplu olacaktır. Ancak yine de tek kutuplu mıknatıs üretilebilirliği bilimsel olarak  araştırılmaya devam etmektedir.

Neodyum mıknatıs sonsuz enerji deneyi

Sonsuz enerji deneyi veya neodyum mıknatıs ile sonsuz enerji üretimi olarak bilenen, videolarda bolca izleyebileceğiniz deneyler hilelidir.  Fanın yapraklarına mıknatıs yapıştırıp büyük bir magnet ile onların devamlı itilmesi, magnetin bir tarafından iterken diğer tarafından da çekeceği için mümkün değildir. İlk hareketi verdiğinizde sürtünme az olduğundan kendi kendine bir miktar dönebilir fakat elektrik üretirse enerji kaybedecek ve duracaktır.

Manyetik özellik herşeyin içinden geçebildiğinden mıkantısın ters kutbunu engellemek veya yalıtmak mümkün değildir.

Zaten neodyum mıknatıs ile ücretsiz sonsuz enerji üretmek mümkün olsaydı hemen seri üretimi yapılmış ve dünya üzerindeki tüm enerji problemi çözülmüş olurdu.

Özetle, yoktan enerji var edilemez , vardan da yok edilemez. Enerji sadece form değiştirir.

Mıknatısları , rüzgar , enerjisi, akan su potansiyel ve kinetik enerjisi, dalga enerjisi  gibi hareketi olan sistemlerde kullanarak enerji dönüşümü sağlayıp verimli bir şekilde hem endüstriyel hem de bireysel olarak yaratıcılığınıza ve tasarımınıza bağlı sonsuz enerji üretim projesi oluşturabilirsiniz.  Dönüştürülecek yeterince enerji Dünyamızda mevcuttur ve gelişimine belki de siz de katkıda bulunursunuz.

Yazımızın faydalı olduğunu ümit ediyoruz,

Tek kutuplu miknatis