Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Yapışkanlı Serit Mıknatıs ve Profil Magnet Üretimi

yapışkanlı şerit mıknatıs 20x2 mm

Yapışkanlı Şerit Mıknatıslar Nasıl Üretilir?

Mıknatıs şeritleri veya profil magnet olarak isimlendirebileceğimiz esnek tip mıknatıslar, Stronsiyum ferrit ve plastik granülleri ile hazırlanan karışımın ekstrüzyon hattında daha önceden üretilmiş kalıp içerisinden ekstrüde edilmesi, sonrasında soğutulması , kurutulması ve mıknatıslanması ile üretilen ve neodyum mıknatıs gibi kuvvetli olmayan ama esnek ve kaucuk veya plastik yapıda olan rulo halinde üretilebilen çeşididir. Üretim aşamaları sırası ile aşağıdaki gibidir.

Mıknatıs hammaddesi Hazırlama

Üretilecek mıknatıs için belirlenen bileşimde stronsiyum ferrit ve plastik granül karışımı yapılır. İzotropik ve anizotropik olmasına göre iki ayrı hammadde çeşidi kullanılmaktadır. Bu iki hammaddenin de Türkiye’de üretimi bulunmamakta olup çoğunlukla hammadde olarak uzakdoğudan veya doğrudan bitmiş olarak ithal edilmektedir.

Ekstrüzyon

Tüm Şerit mıknatıs çeşitleri için ayrı bir ekstrüzyon kalıbı olması gerekmektedir. Yumuşak malzemeler olduğundan bu kalıplar genellikle birkaç günde üretilen ve maliyeti çok yüksek olmayan kalıp çeşitleridir. Kalıp içindeki malzeme düz ebatlı olabileceği gibi kompleks formlarda da olabilir.

Daha önceden hazırlanmış olan hammadde karışışmı ısıtılarak kalıbın bulunduğu bölüme basınç ve ekstruder mili ile şarj edilir ve kalıptan geçerek ilerlemesi sağlanır. Malzeme nihai şeklini bu aşamadan alır ancak henüz mıknatıs olmamıştır ve sıcak olması sebebi ile mıknatıslanmaya hazır değildir. 

ekstruder

Soğutma ve Kurutma

Ekstruderden çıkan şekilli sıcak profil önce su ile spreylenerek soğutulur, sonra da kurutucudan geçerek kuru bir şekilde mıknatıslama istasyonuna ilerler. 

Şerit mıknatıs üretimi sogutma ve kurutma

Mıknatıslama ve Kontrol

Şerit mıknatıslar için mıknatıslanmaya uygun hammaddeden üretilen profillere bu aşamada mıknatıslama yapılır. Düz şoklu, ters şoklu, aralıklı çok sayıda varyasyonlu mıknatıslama çeşidi bulunmaktadır ve nihai kullanım alanına ve ebadına göre sipariş sırasında belirlenerek üretime alınmaktadır.

Mıknatıslamada makine üzerinde kullanılan baralar üretilebilecek maksimum kesit alanı kapasitesini belirlemektedir bu nedenle şerit mıknatıslar genellikle çok büyük kesit alanları ile üretilmemektedir.

Mıknatıslama işlemi tamamlanan malzeme gauss değeri ölçülerek istenen tolerans aralığına gelip gelmediği  kontrol edilir ve sarım aşamasına ilerler.

miknatislama, şoklama ve olcum

Bant Çekme ve Yapışkanlı Şerit Mıknatıs Üretimi

Üretilen şerit mıknatıslara isteğe özel bant uygulaması yapılır. Önceden üretim yapılacak genişlikte dilimlenen çift taraflı bantlar sürekli bir sistem ile şerit magnet üzerine lamine edilir. 

Miknatisci.com olarak üretimini yaptığımız veya ithal ettiğimiz şerit mıknatıslara kendi bünyemizde bant çekme işlemi yapabiliyoruz. 

3M marka çift taraflı bantlar kullanarak 3M yapışkanlı şerit mıknatıs üretimi ve satışı yapabiliyoruz. 

Ayrıca Tesa yapışkanlı şerit mıknatısı ve diğer markalara ait bantları da mıknatısların üzerine uygulayabiliyoruz.

Stokta bulundurduğumuz magnet çeşitlerine aşağıdaki linkten ulaşabilir talepleriniz için temsilcilerimiz ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

 

Yapışkanlı şerit mıknatıs çeşitleri 

 

3M Yapışkanlı Şerit Mıknatıs