Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Manyetik Süpürge, Mıknatıslı Metal Toplayıcı Seçimi ve Kullanım Alanları Nelerdir?

metal toplayici miknatis seçimi

Metal Toplayıcı Mıknatıs Manyetik Süpürgeler Ne İşe yarar?

Metal toplayıcı ve manyetik süpürge ihtiyacı, işletmeler , şantiye ve inşaat alanlarında etrafa saçılan demir ve çelik esaslı metallerin toplanarak sahanın temizlenmesi, etrafa yayılan bu hurda çeşitlerinin toplanarak iş güvenliği veya ekipman sağlığını tehlikeye atmasının önlenmesi ve ayrıca, metallerin toplanarak hurda olarak veya doğrudan malzeme olarak tekrar kullanılabilmesi veya satılabilmesi sebebi ile ortaya çıkmıştır. Temizlenmesi gerek sahalarda metal toplayıcı mıknatıs ekipman çeşitlerinin kullanılması herşeyin ötesinde işçilik olarak önemli bir avantaj sağlamakta ve doğru ekipman seçimi ile hızlı metal toplama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. 

Talaşlı imalatın olduğu atelyelerde torna , freze ve matkap tezgahlarından çıkan metal talaşları, inşaat alanlarında çivi ve vidalar, üretim tesislerinde talaşlar, civatalar, demir tozları etrafa saçılıp, ortalığı kirletmekte, makina ve hammadde içine karışıp hem iş güvenliği hem de sağlık riskleri ortaya çıkarabilmektedir. Yere düşen çivi ve vidalar araç ve ekipman lastiklerini patlatabilmekte, ayakkabı tabanını delip iş kazalarına neden olabilmektedir. Bunların yanında bağlantı parçaları yeniden kullanılabilir veya toplanan metaller hurda değerine yeniden satılarak geri kazanım yapılabilmektedir. 

Metal Toplayıcı Mıknatıs Çeşitleri Nelerdir? 

Metal toplayıcı çeşitleri , el ile metal toplama yapan mıknatıslı çubuklardan, halat ile sarkıtılan halka mıknatıslara topla bırak el toplayıcılarına veya tekerlekli mıknatıslı toplayıcılar olarak farklı çeşitlerde bulunmaktadır.

Bunlardan mıknatıslı çubuklar, iğne , ataş gibi malzemeleri bir arada toplamak ,toplayıp bırakmak veya eğitim amaçlı kullanılırken,  el tipi topla bırak sistemi çivi, vida gibi malzemeleri doldurmaya, demir tozlarını etrafa saçılmadan aktarma gibi uygulamalarda kullanılırlar. Halat ile sarkıtılan inşaat ve şantiye mıknatıslı metal toplayıcılar şantiye gibi düz olamayan alanlarda metal toplanmasi için kullanılırken, düz olan işçiliğin önemli olduğu alanlar için ise tekerlekli manyetik süpürge çeşitleri iyi alternatiflerdir.

Metal Toplayıcı Mıknatıs ve Manyetik Süpürge Seçimi

İhtiyaçlarınıza göre metal toplayıcı sistemleri önerilerimizi görselleri ile birlikte aşağıda inceleyebilir, size uygun olabilecek sistemleri bağlantılarını tıklayarak detay sayfalarına ulaşarak sipariş edebilirsiniz. Toplu satış için bizlerle iletişime geçerek detaylı bilgi ve teklif isteyebilirsiniz.

 

  1. Ev – Okul Tipi metal Toplayıcılar ( Mıknatıslı Çubuk Çeşitleri) :

Bu mıknatıslar çok basit ev ve okul uygulamalarında kullanılırlar. Mıknatıs plastik ile kaplı olduğundan temas sırasında zarar vermez. Çok küçük bir alet olduğundan sadece hobi ve amatör uygulamalar için hafif malzemelerin toplanması veya iğne ataş gibi malzemelerin bir arada dağılmadan durması içni kullanılabilir.

Mıknatıslı Çubuk Çeşitleri İçin Tıklayınız

mıknatıslı çubuk

   2.  Topla Bırak Metal Toplayıcı ve Mıknatıs Çeşitleri

Bu ürün grubu kullanışlı ve çek bırak sistem olmasına karşın sahada kullanım için yavaş ve uygun değildir. Kaplar arasında metal aktarma , bunları dağılmadan bir arada kullanma,  toz ve yığınlar içerisinden demir çelik esaslı parçaları ayırma konusunda iş görebilirler. Çok ağır malzeme taşımazlar.

Küçük boy ve büyük boy olarak iki çeşidi vardır. Aşğıda bağlantılarına ulaşabilirsiniz:

Çek Bırak Metal Toplama Mıknatısları Satış Detay Sayfası

metal tooplayıcı miknatis

   3. İnşaat Alanı , Şantiye, Çukur için meral toplayıcı mıknatıs çeşitleri ve metal kurtarma mıknatısları:

Bu grupta kullanım çeşidine toplanacak malzemenin ağırlığına ve bütçeye göre seçimler yapılabilir. Bu gruptaki malzemelerden pot mıknatıslar, ağır ve az parçalı malzemelerin toplanması için etkili olurken halka formundaki ferrit mıknatıs çeşitleri civata , vida, talaş gibi küçük boyutlu çok sayıda parçanın toplanmasında başarılırırlar. Bütçe olarak pot mıknatıslara göre daha ekonomiktirler.

Ferrit tipi çivi civata talaş demir  metal toplayıcı mıknatıs (Ekonomik Seçenek)  :

Şantiye İnşaat Çivi Vida Civata Talaş Metal Toplama Mıknatısı Satış Bağlantısı

çivi vida civata toplama miknatisi

Güçlü Pot Neodyum Mıknatıs Kurtarma Mıknatısı Metal toplayıcı mıknatıs: 

Büyük Parça Kurtarma Mıknatısı Metal Toplama Pot Neodyum Mıknatıs Satış Bağlantısı

kurtarma miknatisi pot neodyum mıknatıs

      4.  Metal toplayıcı Süpürgeler :

Metal toplayıcı süpürgeler, fabrikalar, hurda alanları, talaş kaldırma ve kalıp atelyeleri, metal parça üretim tesisleri gibi profesyonel kullanım için ideal ürünlerdir. Tekerlekli yapısı sayesinde süpürge kendiliğinden hareket eder ve 45 cm genişlik boyunca metal toplama işlemi yapar. Topla bırak kolu sayesinde toplana metaller kol çeklierek anında boşaltılır ve her yönden hızlı bir temizlik ve toplama işlemi gerçekleştirilir. İşçilikten tasarruf sağlanır ve hızlı toplama yapılabilir.

 

Metal Toplayıcı Mıknatıslı Manyetik Süpürge Satış Bağlantısı

manyetiksupurge 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir