Miknatisci.com Neodyum Miknatis ve magnet cesitleri

Baskılı Magnet Üretimi ve Özel Şekilli Magnet Kesimi

miknatisli eğitim materyalleri

Baskılı Magnet Üretimi ve Özel Kesim Magnet

Baskılı magnet üretimi, özellikle promosyon sektöründe 1980 li yıllardan itibaren yapılan ve 1990-2020 yılı dönemlerinde popüler hale gelen , sonrasında telefon uygulamalarının ve mobil aplikasyonların dolayısı ile online sipariş sisteminin gelişmesi ile popülerliği azalan bir uygulamadır. Promosyon sektöründe baskılı magnet ihtiyacı azalmakla birlikte , eğitim, oyuncak ve ofisler için baskılı magnet ihtiyacı artmış ve eğitimde sağladığı görselleştirme, tüm okulların akıllı manyetik tahtalara dönmesi sonrası mıknatıs kullanımının bu alanda artışı ile  farklı bir alanda popülerlik kaznmıştır. Ayrıca araç magneti uygulamaları ile araç üzerine kalıcı veya uygulaması zor olan folyo kullanmadan çok basit tak çıkar şeklinde açık hava reklamcılığında kullanımı artmıştır.

 

Magnet Baskısı Nasıl yapılır?

Magnet üzerine baskı birden fazla yöntem ile yapılılr. Araç magneti ve açık hava reklamcılığı gibi alanlarda kullanılan magnet çeşitleri, rulo magnetlerin üzerine daha önceden basımı yapılıp hazırlanmış olan folyonun sıvanması ile yapılır. Bu alanda kullanılan magnet çeşitleri magnet folyo olarak da isimlendirilir. Bu magnet folyolar, siyah naturel olabildiği gibi baskıdaki renkleri daha canlı kılmak amacı ile beyaz pvc kaplamalı da kullanılabilir. Bu ürünler az adetli veya uzun reklam magnetleri için daha uygundur.

Diğer magnet baskı yöntemi ise tabaka magnetler üzerine uygulanan ve çok sayıda baskı için ekonomik olan, eğitim materyalleri, buzdolabı promosyon magnetleri, magnetli oyuncaklar için uygun olan yöntemdir.

Magnet üzerine baskı işlemi için önce istenen ebatta ve kalitede kağıt baskı yapılır. Bu birden fazla baskının bir arada yapıldığı ve sonradan kesilmesi şeklinde de yapılabilir. Naturel magnet, hazır şekilde bekletilir ve bir şablon masa üzerinde laminasyon işlemini bekler. Baskılı kağıt tutkal merdanesinden geçirilerek arkasının tutkallanması sağlanır ve şablonda bekleyen magnetin doğru yönüne yerleştirililerek üzerine yük uygulanır. 

Bu baskı genellikle dış ortam koşullarında kolay solduğu ve uzun ömürlü olmayacağı için, selefon makinesine alınarak üzerine selefon lamine edilir ve uzun ömürlü olması sağlanır.

magnet baski örneği
magnet baski örneği

Magnet Şekilli Kesimi Nasıl Yapılır?

Mıknatıs ve magnet çeşitlerinin şekilli kesimi için kesilecek ebat ve kesilecek şekle göre karar verilir. Bunu detaylandıracak olursak , düz kesim ve büyük ebatlar için giyotin ile magnet kesimi ekonomik ve seri bir yöntemdir. Giyotinlerde birden fazla magnet üst üste iken çoklu düz kesimler yapılabilir. Ayrıca bu yöntem bıçak yapımı gerektirmez.  Fakat ebat çok küçükse kesim düz olsa dahi çok yüksek adetlerde vuruş yapmak gerekeceğinden ekonomik olmaktan çıkacaktır.

Çok adetli düz kesimlerde ve yuvarlak veya özel şekilli tüm mıknatıs kesimleri için yapılması gereken pedal kesim ile bıçaklı yani kalıplı kesimdir. Bu kesim için önce istenen özelliklere göre bıçak yapıtmrak gerekmektedir. Bu bıçakların maliyetleri çalışmaya göre bir miktar değişmekle birlikte 35×50 cm lik bıçak için 100 USD + KDV seviyelerindedir. Bu daha çalışmanın kesimine hiç başlanmadan harcanması gereken bıçak maliyetidir ve bu bıçağın özel yapım olduğundan geri verilmesi veya satılması mümkün değildir.

Kesilecek malzemeler en verimli olacak şekilde bu bıçağa yerleştirilir. Bu konuda renkli fason magnet baskısı ve özel şekilli fason magnet kesimi konusunda sizlere teknik destek sunabilmekteyiz. Grafik çalışması sizler tarafından vektörel olarak hazırlanmalıdır. Bu şekilde hazırlanmış grafikler için bıçak kesim yerleri konusunda sizlere destek olabilir grafiğinizin kesim yerleri ve yerleşimi ile oynayarak  en verimli opsiyonu birlikte oluşturabiliriz.

Bıçak tamamlandıktan sonra fason mıknatıs baskı ve kesim işlemlerine geçilir. İşin niteliğine göre minimum 1.000 baskı gibi minimum adetler uygulanır veya ilk sefer için farklı bir baskı yöntemi ile biraz daha maliyetli fakat daha az adetli baskılar yapılabilir. Bu piyasaya yeni sürüp denemek istediğiniz ürünlerde riskinizi azaltmak için yapılır. Yine her şekilde özel kesim için az adetli de olsa bıçak yapıtırlır.

baski + sekilli kesim ornegi
baski + sekilli kesim ornegi
yapışkanlı magnet 4x4 cm

Magnet Lazer Kesim İle Kesilir mi? Lazer Kesim ile Mıknatıs ve Magnet Kesimi Mümkün müdür?

Lazer kesim  ile magnet kesimi kullanışlı ve hassas olmamaktadır. Lazer magneti yakar ve şeklini bozar, kaliteli ürünler ortaya çıkmaz , ayarları ile oynayıp kesme uygulaması yapan işletmeler olsa bile iyi verim alamaz ve  bu yöntem magnet kesimi için kesinlikle tavsiye edilmeketedir.

 

Plotter ve Masa Kesiciler ile Magnet Kesimi Yapılır mı?

Plotter ve masa kesiciler ile magnet kesimi numune olarak yapılabilir, bazı plotterlar sadece ince magnetleri keserken bazıları daha kalınları da kesebilir. Fakat , yüksek adette kesimler için bu yöntem de ne yazık ki uygun yöntem değildir. Magnet , masa kesici veya plotterların iğnelerini kısa zamanda bozar. Bu da yüksek maliyetli iğne yenilemelerini gerektirebilir. Masa kesici ve plotter ile magnet kesimi paylaşılan çok sayıda video ve paylaşımlar vardır. Bu paylaşımlar ile makina satışı yapılmaktadır fakat bu yöntemlerin sadece düşük adet veya numune kesim için güzel yöntemler olduğunu, satış amaçlı adetli üretim için uygun olmadığını belirterek tavsiye etmemekteyiz.

Magnet Kesimi ve Baskısı Nerede yaptırılır?

Magnet kesimi ve baskısı yaptırmak istiyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Projenize özel en uygun yöntemi uzun yıllara dayanan tecrübelerimiz ile sizlerle birlikte belirleyebilir, doğrudan kendimiz yapabilir veya gerekli matbaa makinesi malina parkurumuzda olmadığı durumlarda devamlı çalıştığımız tedarikçilerimizde yaptırarak sizlere ürünlerinizi hazır şekilde teslim edebiliriz. Hem magneti bizlerden doğrudan ithalatçıdan en uygun fiyatlar ile alırken hem de en doğru yöntemlerle ekonomik ve en güvenilir şekilde projenizi hayata geçirmenizde sizlere destek olabiliriz.

Bu konuda destek talepleriniz için bizleri arayabilir, aşağıdaki mail veya whatsup hattı üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz:

e-mail: [email protected]

whatsup: 05392259500

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir